Канцлерът Олаф Шолц е на частна аудиенция при папа Франциск във Ватикана.

...
Канцлерът Олаф Шолц е на частна аудиенция при папа Франциск във Ватикана.
Коментари Харесай

Шолц е на посещение във Ватикана при папата

Канцлерът Олаф Шолц е на частна визита при папа Франциск във Ватикана. Това е първа сходна среща между двамата, предаде ДПА.

87-годишният глава на Католическата църква посрещна Шолц в Апостолическия замък. Това беше първата по-продължителна среща между двамата водачи.

Миналата година канцлерът и светият отец се срещнаха на погребението на предшественика на Франциск, някогашния папа Бенедикт XVI, който е роден в Южна Германия и е през огромна част от живота си е бил духовник, теолог и архиепископ там.

Шолц дойде през вчерашния ден в Рим на двудневно посещение и се срещна с италианския президент Серджо Матарела. Канцлерът обаче, няма да се срещне с италианската министър-председателка Джорджия Мелони, която сега е на посещаване в Съединени американски щати.

В следобедните часове Шолц планира да участва в Рим на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) където би трябвало да бъде определен водещият претендент на групата за идните избори за Европейски парламент през юни.

Единственият претендент за поста е еврокомисарят по заетостта Никола Шмит от Люксембург, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР